KTM RC390, RC200, RC125 2014 - Bakal Hot Di Pasaran Motosikal Malaysia?

KTM RC390

Jenama KTM di Malaysia semakin popular sejak kebelakangan ini dengan KTM serius menyerang pasaran motosikal Malaysia dengan pemasangan model Duke 125, 390 dan 690 CKD yang semakin mendapat tempat di kalangan penunggang muda Malaysia. Dengan elemen populariti pelumba moto3 RedBull KTM Ajo dari Malaysia, Zulfahmi Khairuddin telah secara tak langsung sebagai duta bagi jenama KTM di Malaysia yang menambah keyakinan terhadap jenama ini.

KTM RC200

Terbaru KTM telah melancarkan siri model sports RC390, RC200 dan RC125 2014 di pameran EICMA di Itali, dan berita baik bagi peminat KTM di Malaysia, model KTM RC390 dan RC200 (kecuali RC125 kerana specs yang hampir sama dengan RC200) bakal memasuki pasaran Malaysia dengan pemasangan secara CKD pada pertengahan tahun 2014.

KTM RC125

Siri jentera sports yang hebat, sarat dengan komponen terbaik hasil dari penyelidikan arena perlumbaan ini di kuasakan dengan enjin 1 silinder 4 lejang DOHC, suntikan bahanapi, dengan casis tiub keluli, suspensi depan belakang WP, brek depan belakang dari Brembo dan rim aloi 17 inci  dengan tayar 110/70 (depan) dan 150 /60 (belakang) sudah cukup mengambarkan kualiti KTM.


Siri KTM RC bakal menjadi sebutan kerana gaya dan prestasi tersendiri. Sudah pasti bakal mengugat Kawasaki ZXR 300 dan Honda CBR 300 yang baru nak panas... Tak sabar kita nak lihat lebih dekat





Source & Image, Credit to : Faster and Faster
Previous
Next Post »

28 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
Fri Apr 11, 03:02:00 PM 2014 delete

harga confem 30-40k ni...

Reply
avatar
Adi Arena
AUTHOR
Sun Apr 20, 10:40:00 PM 2014 delete

kemungkinan di anggarkan harga gitu

Reply
avatar
Thu Jul 03, 10:37:00 PM 2014 delete

Lebih mahal dari Cagiva Mito SP 525? That is one superb bike

Reply
avatar
Adi Arena
AUTHOR
Fri Jul 04, 01:13:00 AM 2014 delete

Harga masih TBA, masih belum ada berita dari KTM CKD Malaysia

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Thu Aug 07, 01:17:00 PM 2014 delete

tengok dekat mudah.com rc200=17k :)

Reply
avatar
Ahmad Fadlee
AUTHOR
Mon Aug 18, 03:38:00 PM 2014 delete

RC200 RM17K , Duke200 RM15K , RC390 RM28k-RM30K ,Duke 390 RM24K, tengok la beza antara harga motor KTM duke n KTM RC,tu harga yg aku tahu dari KTM

Reply
avatar
shafi88
AUTHOR
Wed Aug 20, 01:32:00 PM 2014 delete

Salam.. nak tahu price rc 125 & duke 125

Reply
avatar
shafi88
AUTHOR
Wed Aug 20, 01:33:00 PM 2014 delete

Rc 125 & duke 125 price please....

Reply
avatar
jayzenborn
AUTHOR
Sun Oct 19, 07:16:00 PM 2014 delete

kenapa la malaysia x masukkn ktm rc125 mesti price dia dlm 10k ke bawah,comfirm ak amik sebijik..kikikiki...

Reply
avatar
jayzenborn
AUTHOR
Sun Oct 19, 07:17:00 PM 2014 delete

rc125 blom ad lg kt malaysia

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Thu Oct 23, 04:37:00 PM 2014 delete

admin... nk tanye... berbaloi ke bli rc 390... in terms of money... ke better amek yg 6++ cc tp japan made... like kawa or honda... stakat beza bwh 10 k... yg mne lbh money worth....??? tq

Reply
avatar
Adi Arena
AUTHOR
Thu Oct 23, 10:18:00 PM 2014 delete

mungkin mereka ada strategi lain, lagipun segmen 125cc 4lejang di malaysia lebih kepada cub

Reply
avatar
Adi Arena
AUTHOR
Thu Oct 23, 10:25:00 PM 2014 delete

sebenarnya semuanya berbalik pada kita sebagai bakal pemilik, pertama faktor kemampuan, jika anda rasa mampu untuk menambah rm10k better 600cc seperti yang tuan cadangkan, jika kita lihat sekarang berbagai kapasiti di keluarkan setiap pengeluar kerana mereka tahu bagaimana pasaran semasa dan tahap kemampuan pembeli, rc390 pada kami boleh di katakan pembelian berbaloi bagi yang baru bermula untuk bermain cc besar dan sesuai untuk golongan yang dalam kategori bajet ekonomi, tapi pokok pangkal pada anda juga, jika anda rasakan rm10k tu dalam tahap kemampuan anda dan tidak ada komitmen lain, 600cc seperti yang anda katakan itu pilihan baik jika tak sebaliknya.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Mon Nov 17, 10:43:00 PM 2014 delete

dharap ktm rc 200 kurang masalah mcm duke 200.. naik ngeri dgr.. nasib bole klim waranty..

Reply
avatar
Tue Nov 18, 05:40:00 PM 2014 delete

murah je bro ..
rc200 baru 17k
rc390 baru 20k ...
tak sampai 30-40k pon ..
niw harga mampu milik..

Reply
avatar
Adi Arena
AUTHOR
Tue Nov 18, 09:51:00 PM 2014 delete

masalah apa duke 200 tu bro? boleh sharing sama? ktm rc maybe beza sedikit dr segi handling

Reply
avatar
Adi Arena
AUTHOR
Tue Nov 18, 09:52:00 PM 2014 delete

nice sharing bro, thanks

Reply
avatar
Confius
AUTHOR
Tue Dec 09, 09:25:00 PM 2014 delete

Masalah KTM duke 200 bole survey dlm FB (Kelab KTM Duke 200 Msia).
Tp x semuanye problem..
- 4T leeking.
- Fork dpn bocor.
- Meter digital problem.
- Bateri kong.
- Pengikat blok n head retak.
* Tp jgn khuatir bole klim waranty. Bkn nak kondem KTM, motor jenama lain pun sama gak.. cuma klu dah abis waranty pening jgk.. spare part KTM mahal harganya..

Reply
avatar
Neolove NMD
AUTHOR
Fri Dec 26, 08:34:00 PM 2014 delete

#terbaeekkk.....aku sudah memiliki RC390

Reply
avatar
Afiq Syahmi
AUTHOR
Thu Feb 05, 05:05:00 PM 2015 delete

ktm rc125 dah masuk malaysia ke bro? Brape eh harga? Tgk kat website ktm dah ade dah

Reply
avatar
Adi Arena
AUTHOR
Thu Feb 05, 06:49:00 PM 2015 delete

harga kami tak di maklumkan lagi bos

Reply
avatar
Afiq Syahmi
AUTHOR
Thu Feb 05, 06:56:00 PM 2015 delete

Boleh inform bro kalau dah tahu harga? Thanks

Reply
avatar
Adi Arena
AUTHOR
Fri Feb 06, 11:06:00 PM 2015 delete

akn di maklumkan kepada semua pembaca setelah kami mendapat info

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Thu Mar 05, 12:41:00 PM 2015 delete

Brp harga otr RC390 sekarang bro..

Reply
avatar