Wednesday, November 13, 2013

KTM RC390, RC200, RC125 2014 - Bakal Hot Di Pasaran Motosikal Malaysia?

Posted at  6:35 PM  |  in  Supersports

KTM RC390

Jenama KTM di Malaysia semakin popular sejak kebelakangan ini dengan KTM serius menyerang pasaran motosikal Malaysia dengan pemasangan model Duke 125, 390 dan 690 CKD yang semakin mendapat tempat di kalangan penunggang muda Malaysia. Dengan elemen populariti pelumba moto3 RedBull KTM Ajo dari Malaysia, Zulfahmi Khairuddin telah secara tak langsung sebagai duta bagi jenama KTM di Malaysia yang menambah keyakinan terhadap jenama ini.

KTM RC200

Terbaru KTM telah melancarkan siri model sports RC390, RC200 dan RC125 2014 di pameran EICMA di Itali, dan berita baik bagi peminat KTM di Malaysia, model KTM RC390 dan RC200 (kecuali RC125 kerana specs yang hampir sama dengan RC200) bakal memasuki pasaran Malaysia dengan pemasangan secara CKD pada pertengahan tahun 2014.

KTM RC125

Siri jentera sports yang hebat, sarat dengan komponen terbaik hasil dari penyelidikan arena perlumbaan ini di kuasakan dengan enjin 1 silinder 4 lejang DOHC, suntikan bahanapi, dengan casis tiub keluli, suspensi depan belakang WP, brek depan belakang dari Brembo dan rim aloi 17 inci  dengan tayar 110/70 (depan) dan 150 /60 (belakang) sudah cukup mengambarkan kualiti KTM.


Siri KTM RC bakal menjadi sebutan kerana gaya dan prestasi tersendiri. Sudah pasti bakal mengugat Kawasaki ZXR 300 dan Honda CBR 300 yang baru nak panas... Tak sabar kita nak lihat lebih dekat





Source & Image, Credit to : Faster and Faster

Share this post

About Adi Arena

Blogger amatur dan juga peminat dunia Motorsikal, terima kasih melayari blog Arena Motor. Follow him on Google+.

20 comments:

  1. harga confem 30-40k ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah je bro ..
      rc200 baru 17k
      rc390 baru 20k ...
      tak sampai 30-40k pon ..
      niw harga mampu milik..

      Delete
  2. kemungkinan di anggarkan harga gitu

    ReplyDelete
  3. Lebih mahal dari Cagiva Mito SP 525? That is one superb bike

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga masih TBA, masih belum ada berita dari KTM CKD Malaysia

      Delete
    2. tengok dekat mudah.com rc200=17k :)

      Delete
    3. RC200 RM17K , Duke200 RM15K , RC390 RM28k-RM30K ,Duke 390 RM24K, tengok la beza antara harga motor KTM duke n KTM RC,tu harga yg aku tahu dari KTM

      Delete
  4. Salam.. nak tahu price rc 125 & duke 125

    ReplyDelete
  5. Rc 125 & duke 125 price please....

    ReplyDelete
  6. kenapa la malaysia x masukkn ktm rc125 mesti price dia dlm 10k ke bawah,comfirm ak amik sebijik..kikikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin mereka ada strategi lain, lagipun segmen 125cc 4lejang di malaysia lebih kepada cub

      Delete
  7. admin... nk tanye... berbaloi ke bli rc 390... in terms of money... ke better amek yg 6++ cc tp japan made... like kawa or honda... stakat beza bwh 10 k... yg mne lbh money worth....??? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya semuanya berbalik pada kita sebagai bakal pemilik, pertama faktor kemampuan, jika anda rasa mampu untuk menambah rm10k better 600cc seperti yang tuan cadangkan, jika kita lihat sekarang berbagai kapasiti di keluarkan setiap pengeluar kerana mereka tahu bagaimana pasaran semasa dan tahap kemampuan pembeli, rc390 pada kami boleh di katakan pembelian berbaloi bagi yang baru bermula untuk bermain cc besar dan sesuai untuk golongan yang dalam kategori bajet ekonomi, tapi pokok pangkal pada anda juga, jika anda rasakan rm10k tu dalam tahap kemampuan anda dan tidak ada komitmen lain, 600cc seperti yang anda katakan itu pilihan baik jika tak sebaliknya.

      Delete
  8. dharap ktm rc 200 kurang masalah mcm duke 200.. naik ngeri dgr.. nasib bole klim waranty..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalah apa duke 200 tu bro? boleh sharing sama? ktm rc maybe beza sedikit dr segi handling

      Delete

Segala maklum balas, komen dan kritikan adalah di alukan untuk kami memperbaiki artikel dan blog ini. Anda di jemput untuk memberi komen dengan sopan dan berhemah. Terima kasih.

About Us-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2014 Arena Motor. Blogger Template by Bloggertheme9
Proudly Powered by Blogger.
back to top