Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015 - Warna dan Grafik Baru Dengan Slipper Klac

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015 - Warna dan Grafik Baru Dengan Slipper Klac | Kawasaki Jepun secara rasmi telah melancarkan model Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015 dan juga model Non-ABS Special Edition yang di naik taraf bagi memantapkan lagi dominasi Kawasaki dalam segmen pasaran sports 250cc khususnya di pasaran Asia.

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015

Antara ciri utama perubahan dari model Ninja 250 2014 adalah pengunaan sistem slipper klac yang merupakan ciri standart dari model Ninja 300 untuk model luar negara pasaran 2014 dan telah di pasang ke model Ninja 250 2015

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015

Tidak syak lagi penggunaan sistem slipper klac akan menjadikan pengendalian Ninja 250 lebih menyeronokkan dengan sistem ABS memberi keyakinan kawalan berhenti dengan lebih kemas. Lain-lain perubahan adalah warna dengan corak grafik baru blue/black, grey/black, white/lime green dan juga sticker khas Ninja 30th Anniversary

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015

Kawasaki Ninja 250 ABS Special Edition 2015

I'm Big Fan Of Motorcycles

16 comments

masuk malaysia ke.? klu masuk tahun depan la kot yer..

kalau di lihat dari pasaran semasa, kawasaki malaysia pasti akan bawa masuk

salam bro. maaf menganggu. saya baru nak berjinak dalam industri permotoran ni. banyak post post bro sebelum ni membantu saya. saya nak pendapat dari bro, pendapat berdasarkan pengalaman dan pemerhatian bro lah. antara yamaha r25 dengan kawasaki ninja 250 , mana ya yang terbaik? terbaik berdasarkan segala aspek lah. r25 mungkin akan masuk pasaran malaysia awal tahun depan kan. jadi saya komfius nak yg mana satu. boleh bro bgi pendapat? thanks bro

susah juga nak jawab soalan ni, ok dari segi horse power r25 lebih kuat dari ninja 250, dari segi ekonomikal mungkin ninja 250 lebih ekonomik kerana kuasa kurang sikit dari r25, handling pun mungkin tak jauh beza sebab dalam kelas yang sama, dari segi gaya dua2 pun nampak hebat, dari segi maintanance mungkin tak sukar nak dapatkn alat ganti kerana dealer yamaha dan kawasaki memang banyak di setiap negeri, cuma terpulang dari segi kemampuan wang ringgit anda dan apa jenis motor yang anda mahukan, untuk lebih kuasa mungkin r25.

kemungkinan motor nie berapa harga?

saya dlm dilema ni...kawasaki z250 ngan z250sl... mana yg best? dr segi power mmg z250 yg up skit

bro kaji dari segi keperluan, jika kegunaan harian seperti untuk pergi bekerja better 250sl

z250 dan duke390.. untuk pergi balik kerja dan maybe ride balik kg(kl-johor) kalau malas drive.. mohon pendapat?

better z250, dua silinder lebih bagus untuk long distance

Dah available di Malaysia ke model ni?

Mungkin tiada lagi pengimport yang bawa model ni

Saya dah bayar deposit untuk Yamaha R25 tapi hati masih berkecamuk diantara R25 dan 2015 Kawasaki ninja 250se. Takut menyesal plak kalo beli tapi terasa penyesalan. :(

Mana lg ok R25 dgn Ninja 250..dari segi ketahanan enjin..nk pakai konvoi & meleper buat motor weekend je..

R25 dengan Ninja 259, dua model ini tidak jauh beza dari segi kualiti dan handling, cuma R25 ada kelebihan lebih horse power banding dengan Ninja 250. Overall R25 lebih baik.


EmoticonEmoticon