Modenas 220SX Dirt Bike Prototype

Modenas 220SX Dirt Bike Prototype

Modenas 220SX Dirt Bike Prototype model Dirt Bike Prototaip dari jenis ''scrambler'' berasaskan dari model scrambler KTM yang mengabungkan teknologi motosikal kapcai (moped) dan enjin dari model easyrider Modenas Jaguh yang mengunakan enjin 150cc.

Tidak dapat di pastikan bilakah Modenas 220SX benar-benar akan dalam pengeluaran skala besar-besaran, namun jika di lihat trend remaja sekarang yang banyak memilih mesin berasaskan motard atau dirtbike, Modenas mungkin tidak akan menunggu masa yang lama untuk melancarkan, selewatnya tahun ini.

Adakah Modenas 220SX akan realiti sebagai model motor baru 2015 di pasaran Malaysia? Modenas tidak harus menunggu lama dan tenggelam dalam persaingan dari pengeluar luar yang terlalu agresif memperkenalkan barisan model yang sentiasa memikat pandangan. Sumber

Modenas 220SX Dirt Bike Prototype

Modenas 220SX Dirt Bike Prototype

Modenas 220SX Dirt Bike Prototype

I'm Big Fan Of Motorcycles

3 comments

Model ni buatan Malaysia atau China? Dari segi design luaran dan enjin, nampak macam China made.

Malaysia, tapi cuma prototaip sampai la sekarang... Modenas tak pernah lauching pun model ni

Ni mcm ktm 150 kasi masuk enjin jaguh je. Prototype harus ada idea yg baru, org lain xpernah buat lagi. R&D team Modenas harus tukar! Proton, Perodua same jer.


EmoticonEmoticon