Modenas CT115S 2015 Di Lancarkan Secara Rasmi

Modenas CT115S 2015 Di Lancarkan Secara Rasmi - Syarikat Motorsikal Dan Enjin Nasional iaitu Modenas sebuah syarikat pengeluar motorsikal tempatan secara rasmi telah melancarkan model baru yang di pertingkatkan iaitu Modenas CT115S dengan lebih bergaya dan terkini.

Modenas CT115S 2015 Di Lancarkan Secara Rasmi

Boleh di katakan sebagai model serba baru juga dari Modenas, jika melihat dari aspek model CT115 sebelum ini, CT115S 2015 di lihat lebih ramping, tirus dengan sudut dimensi menarik yang lebih aerodinamik. Di samping ciri rekaan bergaya di terapkan sesuai dengan citarasa terkini Gen-Y.

Modenas CT115S 2015 Di Lancarkan Secara Rasmi

Menyentuh mengenai spesifikasi, Modenas telah mengeluarkan gambar rasmi dan spesifikasi terkini. CT115S 2015 di kuasakan enjin 4 lejang SOHC silinder tunggal yang mampu menghasilkan kuasa maksimum 6.6kW@9500rpm dan kuasa tork maksimum 8.1 N.m@5000rpm. Kuasa yang mencukupi untuk sebuah moped bersesaran 115cc.

Modenas CT115S 2015 Di Lancarkan Secara Rasmi

Modenas masih belum mengumumkan harga asas rasmi bagi model Modenas CT115S ini, mungkin dalam masa terdekat atau bila-bila masa sahaja. Modenas CT115S di datangkan dengan warna merah dan biru di samping model khas CT115S Givi.

Modenas CT115S 2015 Di Lancarkan Secara Rasmi

Nampaknya Modenas sudah mula agresif kembali rebadge model-model mereka dnegan lebih hebat. Ramai rakyat Malaysia yang mahu melihat pengeluar nasional ini mampu bersaing dengan pengeluar yang sudah established seperti Yamaha dan Honda amnya.

Modenas CT115S 2015 Di Lancarkan Secara Rasmi

Adakah akan ada kejutan terbaru dari Modenas selepas ini? Kita nantikan bersama, setelah Modenas Dinamik 120 dan Modenas TTR200 mendapat perhatian. Kini Modenas CT115S 2015 mula mengambil bahagian dalam perlumbaan ini. Sumber

Modenas CT115S 2015 Di Lancarkan Secara Rasmi

Modenas CT115S Givi

I'm Big Fan Of Motorcycles

20 comments

wawww.. memang gempak laa

modenas ct115s cantik sayang sekali enjin ber isipadu kecil. .kalau 135cc memang kena pada tempatnya.

modenas ct115s cantik sayang sekali enjin ber isipadu kecil. .kalau 135cc memang kena pada tempatnya.

ct115s memang cantik tapi syg..hanya berenjin 115cc Kalau 135 memang kena pada tempatnya. .

ct115s cantik tapi berenjin kecil. .

TERBAIK MODENAS

cun wooo...model dh lawa..pasni mohon modenas buat cc 150 lak..

Gaya hebat tapi enjin tak cukup...lebih menarik minat kalau 130cc atau 150

Bergaya kalau dapat naik bukit kat bangsar dgn lancar

Menang body jak nh.... Cc fair..

Compression ratio mengagumkan, cc tinggi kalau x pikap x guna.

Body nmpk mngncam tpi cc x brp masuk , klau up 128 mmg cun or 135 bole compare ngn lc

slow lah motor ni....aku bawak motor ni ulang alik keje...fulltrotle 100km/h je tu pun long....ex5 demark buruk pun bleh bye bye motor ni....malu lah....melampau sangat cutoff sampai 100km/h.....

terlampau banyak cutoff pun bahaya jugak..potong kenderaan x lepas sbb motor tiada lajak. .

Aku modenas ct100 half trottle pun 80km/h. Aku rasa aku bleh je dpat 100 km/j tapi aku x berani sebab ct100 ni ringan sangat. Aku punya ct100 standard lagi tau.

lc v2 yg baru yg cc 135 hrga hmpir 6k lebih pn cut off 100 km/j je...baik amik yg ni..hrga pn 5k lebih je...

Puh..baru beli semalam..layan korner pakai sebelah tangan je

Ct115 satu tanda mendahului masa persaingan motor cupcai terbaik dlm kelas nya ,,


EmoticonEmoticon